Rólunk

A Meton sztori

Büszkék vagyunk rá, hogy a Meton mára az egyik legdinamikusabban fejlődő, innovatív magyar építőanyag-gyártó, ahol egyedülállóan, egy helyen gyártjuk a hőszigetelő rendszerek összes fontos elemét. Azért tudunk ilyenek lenni, mert függetlenül attól, hogy valaki tapasztalt régi motorosként, vagy ifjú titánként dolgozik nálunk, nem csupán el szeretné végezni a feladatát, hanem minden nap jobb szeretne benne lenni.

Mi hiszünk abban, hogy a világ egyik legértékesebb tevékenységét szolgáljuk ki azzal, hogy kiváló építőanyagokat biztosítunk a legkülönbözőbb építkezésekhez. A mi gyárunk nyitott, a szakembereknek lehetősége van megnézni, hogy mit, hogyan csinálunk. Mi tényleg meghallgatunk minden véleményt, igyekszünk azonosítani az emberek igényeit és szükségleteit, hogy a leghatékonyabb és legeredményesebb módon, kiszolgáljuk őket. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy frissítsük, és fejlesszük tovább a termékeket a piaci elvárásoknak megfelelően.

Ciprusi családi gyökerek

Abban, hogy ilyen szellemiségű csapat tudott kialakulni Cégünknél és ilyen a hozzáállásunk a termékekhez, a piachoz, abban óriási szerepe van alapító tulajdonosunknak, Ellinas Panayiotisnak, vagy ahogy mi magyar kollégái hívjuk, Jotisznak.
Jotisz ciprusi görög származású, de mivel közel a rendszerváltás óta Magyarországon él, csaknem folyékonyan beszél magyarul. Szülei több mint négy évtizedes múlttal rendelkeznek az építőanyag gyártásban. Nagy szerepük volt a háború utáni Ciprus újjáépítésében.

Jotisz már 11 és fél évesen a gyártásban dolgozott a nyári iskolai szünetekben, rendes 8 órás munkaidőben. A katonai szolgálat letöltése után felsőoktatásban üzleti ismereteket tanult, közgazdászként szerzett diplomát. Az egyetemi éveket követően visszament a családi vállalkozásba dolgozni, így kamatoztatva a tanultakat.

Tudva azt, hogy a sikerhez mindig hozzájárul a termékek teljeskörű ismerete, több mint másfél éven keresztül kivitelezéseken dolgozott. Szállodák építkezésén vakolt, glettelt, festett, szigetelt. Ennek köszönhetően tudja máig különböztetni gyakorlati szempontból is a jó és a rossz anyagot.

Magyarország vonzása

Magyarország felé a családja gyakran ismételt történetei vonzották. Szülei ugyanis 1986-ban jártak először turistaként Magyarországon, és hazatérve rengeteg szépet meséltek neki az országunkról. A rendszerváltás környékén, 1990-ben ezért el is jött Jotisz megnézni, hogyan néz ki ez a fantasztikus hely, amiről annyit hallott. Ha pedig már itt volt, akkor nem csak a látványosságokat nézte meg, hanem az itt elérhető építőipari termékeket is megvizsgálta, kipróbálta. Azt tapasztalta, hogy az akkori piacon még az alacsonyabb minőségű termékek is magas árúak, ezért nagyon vonzó lehetőségnek tűnt itt vállalkozásba kezdeni. Persze gyártóként egyáltalán nem egyszerű elindulni, ezért először egy festékboltot nyitott. Mellette építkezésekbe is besegített, és egy utazási iroda keretében ciprusi utazásokat is szervezett az érdeklődő magyaroknak.

1991-ben már megérkezett az első építőanyag-szállítmány Ciprusról. Minimális tőke volt a zsebében, mégis azt határozta el, hogy öt éven belül felépíti a magyar gyárat. Este 11-ig dolgozott, majd reggel fél 6-kor újra talpon volt, hogy a 7 órás nyitásra minden rendben legyen.

Az első magyarországi siker

A harmadik évben Jotisz megvette a gyárnak kiszemelt területet, ahol az ötödik évben már üzemelt a gyár, majd tíz év alatt milliárdos forgalmú vállalkozássá nőttek. Mára ezt a vállalatot az első házasságából született két gyermeke viszi tovább.

Hegyeket megmozgatni képes erő

Másodikként alapított gyárához 2005-ben Dabason vette meg az első földterületet, és egy éven belül indult el a gyártás 1,6 hektáron. Az új gyár a King Stone márkanevet kapta. Jotisz rájött, hogy az újratervezésben lehetőségek is rejlenek: az előző tíz év tapasztalatait kamatoztatva igyekezett modernebb gyárat építeni, mint korábban. Óriási akarat volt Jotiszban, hegyeket meg tudott volna vele mozgatni. Elhivatottságát erősítette, hogy nagyon sok remek kolléga, és kereskedelmi partner támogatására számíthatott. Fél év alatt nyereséges lett a cég, és három-négy év alatt elérte a milliárdos forgalmat. 2009-ben, a válságban is építkeztek, területet vásároltak, próba-fejlesztettek, termékpalettát fejlesztettek, automatizálták a gyártást, korszerű irodákat alakítottak ki. 5,34 hektárra nőtt a kezdeti terület, amin 10 ezer nm az épületek összterülete. Az ügyfelek számára Jotisz személye jelenti ma is a hitelességet.

A Meton szellemisége

Jotisz elszántsága és szakmai elhivatottsága természetesen ma is töretlen, és ez ma is az egyik legerősebb motorja a cégnek. Mint tudjuk, minden sikeres ember mögött áll egy megértő társ, aki támogatja, ő is boldogan él második házasságában. A cég rengeteget fejlődött folyamataiban, hatékonyságában és összetételében is. Mára számos rutinos szakember teszi hozzá tudása legjavát a vállalkozás működéséhez.

A több évtizedes hazai tapasztalat nagyszerű új termékeket inspirált. Az eddigi legkorszerűbb laborunkat hoztuk létre, kiváló kollégákkal. Hét éve indult el a polisztirolgyártás, ezzel váltunk teljeskörű hőszigetelőrendszer-gyártóvá. Napjainkban már három különálló gyáregység üzemel a dabasi telephelyen. Ezekben állítjuk elő EPS, vödrös, és zsákos termékeinket. Beruházásainkat hitelek nélkül, saját erőből valósítottuk meg. Amit csak lehet, magyar beszállítóktól szerzünk be, magyar partnereket választunk és magyar embereket alkalmazunk.

Hiszünk abban, hogy ezzel segítünk a magyar gazdaságnak. Fiatalos kereskedelmi csapatot alakítottunk ki, ahol remekül együtt tudnak működni a tapasztaltak és a lendületes fiatalok. Tudatos törekvés részünkről, hogy a tehetséges pályakezdő szakembereket is igyekszünk megszólítani, nem csak a nagynevű ismert szakembereket. Mert mi újítókat keresünk, akik nem mindent ugyanúgy akarnak csinálni, ahogy korábban megszokták. Motivált csapatot építünk. A fiatalok a nyitottságot és a kreativitást hozzák, az idősebbek pedig a türelmet és az alázatot. A remek párosítás új értéket tud teremteni.

Mindezek hatására úgy éreztük, hogy 2022-ben jött el az idő, hogy lezárjuk a múltat és mindazt a működésbeli, technológiai, szemléletbeli fejlődést egy új márkanévvel fejezzük ki. Így elhagytuk a King Stone márkanevet, ezzel lezárva egy nagyon jelentős, de mára már meghaladott korszakot. Egyesített tudásunk és tapasztalatunk a magyar piacról eredményeznek ezentúl igazi METONbiztos termékeket.

Ami összeköt minket

 • Mindig jobban és jobban akarjuk csinálni

  Céges szinten, folyamatosan ellenőrizzük termékeink minőségét, mert elkötelezettek vagyunk ügyfeleink megtartásában, és elégedettségük fokozásában.

 • Valódi segítség akarunk lenni a vásárlóinknak

  Egyik alapelvünk, hogy minél jobban felkészülünk egy feladat megoldására, annál inkább tudjuk azt magas minőségben és időtállóan végrehajtani.

 • Kemény munka + jó hangulat = Meton

  Szeretjük amit csinálunk, és ez a mindennapjainkban, az eredményeinken is meglátszik.

Történetünk

 • 2006
 • Nagy célokkal elindult a King Stone építőanyag-gyár

  Egy év építkezés után megkezdte működését magyarországi gyárunk a dabasi ipari parkban. A gyár magas belmagassággal és korszerű technológiával indult, például gravitációs gyártással. Óriási elszántságunkat, miszerint a legjobb termékeket szeretnék gyártani, úgy gondoltuk, hogy jól képviseli választott márkanevünk, a King Stone.

 • 2010
 • Folyamatos fejlődés a válságban is

  Területileg bővültünk, próbafejlesztettünk, termékpalettát fejlesztettünk, automatizáltuk a gyártást és korszerű irodákat csináltunk a pénzügyi válság közepén is. Az építési anyagokat közben rendületlenül gyártottuk és értékesítettük partnereinknek. Bevezettük az ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszert.

 • 2014
 • Megtisztelő elismerés Dabas városától

  Pro Urbe díjat (A városért) adományozott nekünk Dabas Város Önkormányzatának Képviselő testülete. Ez egy kitüntető cím, melyet azoknak szoktak megítélni, akik több éven keresztül kifejtett munkásságukkal a gazdaság (vagy más) területén kiemelkedő érdemeket szereztek a település fejlődésében, értékeinek megismertetésében és kapcsolatainak gazdagításában.

 • 2015
 • Elnyertük a Superbrands kitüntetést

  A King Stone is bekerült a legnagyobb márkákat felsorakoztató Superbrands-díjasok közé. “Superbrands az a márka, amely a saját területén kitűnő hírnevet szerzett. A márkákhoz kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható előnyöket nyújtanak, amelyet a fogyasztók elismernek és elvárnak.”

 • 2016
 • Teljeskörű hőszigetelőrendszer-gyártóvá váltunk

  Igazán fontos mérföldkő életünkben a 2016.02.19-én ünnepélyes keretek közt átadott polisztirol (EPS) gyártócsarnok, mert már korábban is gyártott vakolattal és a ragasztóval együtt immár teljeskörű polisztirolrendszer-gyártóvá váltunk.

 • 2017
 • “Az Év felelős foglalkoztatója” címet érdemeltük ki

  Az címet az OFA Nonprofit Kft. ítéli oda. Céljuk, hogy elismerjék azon hazai munkáltatókat, akik számára az emberi erőforrás központi értéket képvisel. A foglalkoztatók jó gyakorlatait és HR beavatkozásait ítélik meg, melyek túlmutatnak a törvényi előírásokon és a munkavállalók jóllétét, elégedettségét, ezáltal megtartásukat, elkötelezettségüket szolgálják.

 • 2018
 • Dabas város sportjáért díjat érdemeltük ki

  A King Stone Kft. Dabas egyik legnagyobb foglalkoztató cégeként jelentős szerepet vállal a dabasi közösség és sportélet támogatásában is. Számos sportlétesítmény (köztük az FC Dabas Sporttelepének) megvalósításában, megépítésében jelentős támogatást nyújtottunk. Az X_Trial extrém motorsport világbajnokság névadó szponzorai voltunk.

 • 2019
 • Külön, modern üzembe költözött a színezővakolat és festék

  Átadásra került az 1625 m2 alapterületű, modern technológiával felszerelt színezővakolat és festéküzemünk, ezzel külön gyártóhelyiségbe került ez a fontos gyártóegységünk, modernebb és gazdaságosabb lett benne a gyártás, korszerű keverőberendezésekkel bővültünk és nagyobb lett a tárolókapacitásunk.

 • 2021
 • Modernizáltuk a polisztirolgyárat

  Megnövelt kapacitással, és modernizált, automata berendezésekkel gyártjuk EPS termékeinket. Alacsony humánerőforrás igénnyel is nagy szabási pontosságot tudunk elérni, és egyedi csomagolási lehetőségeket. Így létrejön a 10 polisztirol bálát magában foglaló “rakat” egységünk, mely megkönnyíti és meggyorsítja a polisztirol mozgatását, tárolását.

 • 2022
 • Megszületik a Meton márka, teljeskörűvé válik a polisztirol-választékunk

  A hosszú évek technológiai és szemléletbeli fejlődését szerettük volna egy új, kifejező névben kifejezni, így született meg a Meton márkanév. Az EPS gyártó üzemünkben megkezdte működését a lejtésképző elemek gyártására alkalmas 3D vágó berendezés és az MT4 lépéshang-szigetelő termékünk gyártása.

Amire büszkék vagyunk

 • 0

  Kereskedő partnereink segítségével, éves szinten, közel 500 alkalommal a METON építőanyagai, termékrendszerei kerültek beépítésre.

 • 0e

  Több mint 500.000 m2 hőszigetelő rendszer évente: az országban egyedülálló gyártói garanciát is kapnak vásárlóink, hiszen a rétegrend 4 legfontosabb elemét mi állítjuk elő.

 • 0e

  Több mint 18.000 aktív cikkszám, melyek mögött készleten lévő, elérhető termékek várják partnereink megrendeléseit.

Így dolgozunk

Metonbiztos menedzsmentünk

Menedzsment, központ

 • ellinas-panayiotis

  Ellinas Panayiotis

  tulajdonos, ügyvezető

 • varga-laszlo

  Major László Tamás

  ügyvezető

 • kelemen-makai-lajos-2

  Kelemen-Makai Lajos

  kereskedelmi vezető

Területi képviselők