AQUA PRO LINE szilikontartalmú, flexibilis, vízlepergető fugázóanyag (CG2 WA)

 • Csak professzionális alapanyagokat használunk

  Egy építőanyag minősége, már a fejlesztő laboratóriumban eldől. Termékeinket ellenőrzött és minősített alapanyagból állítjuk elő a megbízható és hosszútávú minőség érdekében.

 • Gyártói garanciát adunk a termékeinkre

  Hőszigetelő rendszer gyártóként, Magyarországon egyedülállóan, egy helyen állítjuk elő a rendszer három legfontosabb elemét, az EPS-t, a rendszerragasztót, valamint a díszvakolatot. Ezzel is biztosítva a legszélesebb körű garanciális feltételeket.

 • Az ország egész területén elérhető partnerhálózat

  Értékesítési tevékenységünket szerződött kereskedő partnereinkkel közösen végezzük. Termékeink és szolgáltatásaink rövid határidővel elérhetőek.

Terméktulajdonságok

Flexibilis, vízlepergető, különösen képlékeny, szilikon tartalmú, nagy kopásállóságú, nagy szilárdságú, színtartó, jól tűri a nagy hőingadozást, gombásodás gátló hatással. A fugázó anyag alacsony vízfelvételű, padlófűtés és falfűtés rendszerekre is ajánlott, könnyen tisztítható.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Alkalmas padlófűtésekre helyezett hidegburkolatok és nagy igénybevételnek kitett felületek fugázásához bel- és kültérben. Csempe-, gránit-, márvány-, műkő-, gres-, kerámialapok fuga hézagjainak kitöltésére 2–7 mm-ig. Saválló fugázásra és dilatációs hézagok kitöltésére, illetve nagy vízterhelésnek kitett helyeken (ipari környezetben, autómosókban stb.) nem alkalmazható.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után lehet megkezdeni. A fugázandó felületnek száraznak, por-, olaj- és zsírmentesnek kell lennie. A fugahézagokban nem lehet ragasztó, sem egyéb szennyezettség. Fal és padlófűtés esetén a rendszer nem üzemelhet a fuga teljes száradásáig.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A fugázó anyagot a szükséges mennyiségű vízzel keverőszárral folyamatos keverés mellett kell csomómentesre keverni. A bekevert anyagot 3 perc pihentetés után újra át kell keverni. Az elkészített anyagot gumis simítóval kell elkenni a felületen, a fugahálóra átlós irányban. A fugázó anyag kellő meghúzása után a burkolatot nedves szivaccsal le kell tisztítani, majd egy nedvszívó anyaggal szárazra törölni. A hézagolást megelőzően végezzen próbafugázást, különösen intenzív színek esetén (lapelszíneződés megakadályozása)!

FONTOS TUDNIVALÓK
A bekevert anyagot 2 órán belül fel kell használni. A kifugázott burkolat korai és/vagy bő vízzel történő lemosása foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése). A keverővíz túladagolása repedést, foltosodást, kifehéredést, és a vízállóképesség csökkenését okozhatja. Egy felület (helyiség) fugázását azonos töltésdátumú, azonos vízmennyiséggel egyszerre bekevert anyaggal végezzük. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén és glitteren kívül színezőanyagot vagy egyéb más anyagot házilag hozzáadni nem szabad. A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a felület és a levegő hőmérséklete +5 – +25 °C között kell, hogy legyen, s ez idő alatt csapadék sem érheti. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK / TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13888:2009 szerint: CG2 WA

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: 0,3 – 0,8 kg/m2 a tervezett fugaszélességtől és lapmérettől függően.
1,25-1,4 l víz /1 vödör/ 5 kg fugázó anyaghoz.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Felhordás eszközei: gumis simító, fugamosó szivacs.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Fugaszélesség: 2-7 mm.
Szemcseméret: csomómentes szemcseméret: 0-0,2 mm.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Tapadószilárdság: ≥0,5 N/mm2.
Száradási idő: ~24 óra.
Bedolgozási idő: maximum 2 óra.
Terhelhetőség: ~24 óra.
Járható: ~24 óra.
Kötés utáni hőállóság: ~-30 – +70 °C között.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS: 5 kg légmentesen záródó műanyag vödörben.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5-+25.°C között)

Gyakori kérdések és válaszok

 • Általában minden építőipari terméknek van kiadóssága, azaz meghatározható, hogy egységnyi felületre milyen mennyiség szükséges. Ez azonban több körülménytől is függ! Honlapunkon az adott termékre rákeresve a termékadatlapon megtalálhatóak ezek az információk. Ha mégis bizonytalan vagy döntésedben, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

 • Kapcsolat menüpont alatt találod kollégáink elérhetőségét, akik telefonon vagy e-mailben is rendelkezésedre állnak. Ne habozz, mert nincs rossz kérdés, csak az, amit nem teszünk fel!

 • A METON termékeket szerződött kereskedő partnereinken keresztül tudod megvásárolni. Írd meg mit szeretnél vásárolni, és mi segítünk hogy minél hamarabb eljusson hozzád a kiválasztott METON termék.

 • Partnereink menüpont segítségével, a térképen navigálva, könnyedén megtalálod a hozzád legközelebbi értékesítési pontot. Kereskedő partnereink raktárkészlettel, és termékismerettel állnak rendelkezésedre!

Értékesítési pontok

Amennyiben olyan értékesítési pontot keresel, ahol segíteni tudnak festékkeverésben is, a térképen keresd a piros jelölővel ellátott értékesítési pontokat.

A webáruház kosár ikonnal ellátott értékesítési pontoknál online vásárlásra van lehetőséged.

Figyelmedbe ajánljuk

 • Meton közösség Kövess minket!

  Aktuális híreinkkel, újdonságainkkal itt, a Facebookon találkozhatsz először! Kövess minket, írj üzenetet, mondj véleményt rólunk!

  Meton Facebook oldal