STONE PRO 2-40 Rapid, gyorskötésű, szálerősített önterülő aljzatkiegyenlítő

 • Csak professzionális alapanyagokat használunk

  Egy építőanyag minősége, már a fejlesztő laboratóriumban eldől. Termékeinket ellenőrzött és minősített alapanyagból állítjuk elő a megbízható és hosszútávú minőség érdekében.

 • Gyártói garanciát adunk a termékeinkre

  Hőszigetelő rendszer gyártóként, Magyarországon egyedülállóan, egy helyen állítjuk elő a rendszer három legfontosabb elemét, az EPS-t, a rendszerragasztót, valamint a díszvakolatot. Ezzel is biztosítva a legszélesebb körű garanciális feltételeket.

 • Az ország egész területén elérhető partnerhálózat

  Értékesítési tevékenységünket szerződött kereskedő partnereinkkel közösen végezzük. Termékeink és szolgáltatásaink rövid határidővel elérhetőek.

Terméktulajdonságok

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyantakötésű, flexibilis, gyorskötésű, szálerősített önterülő aljzatkiegyenlítő szárazhabarcs.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Bel – és kültéri stabil betonaljzatok, hőingadozásnak kitett felületek, padlófűtéses helyiségek aljzatbetonjának megbízható, repedésmentes kiegyenlítésére, ragasztott padlóburkolatok alá. 2– 40 mm-ben történő rétegvastagság kiegyenlítésére egy rétegben.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az aljzat szilárd, megfelelő teherbírású, erős, mozgás – és zsugorodásmentes, por-, olaj- és szennyeződésmentes legyen. Ragasztott melegburkolatok (linóleum, szőnyegpadló, parketta) bontása után a fogadó felületről minden ragasztómaradványt el kell távolítani (csiszolás).

ALAPOZÁS
A tiszta, száraz felületet a homogén, egyenletes nedvszívás érdekében minden esetben STONE PRO PRIMER mélyalapozóval kellősíteni kell, melyet a STONE PRO 2-40 mm RAPID önterülő aljzatkiegyenlítő öntése előtt minimum 2–4 órával korábban szükséges felhordani.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
~5-6 l csapvízhez öntsünk 25 kg szárazanyagot. Mindig akkora keverőedényt alkalmazzunk, hogy 1 zsák aljzatkiegyenlítőt egyszerre be tudjunk keverni. A keverést lassú fordulatszámú, fúrógépbe erősített keverőszárral végezzük mindaddig míg az elegy homogén nem lesz. A csomómentesre kevert anyagot 3–5 percig pihentetjük, majd újra átkeverjük. Fontos, hogy a bekeverést követően többletvizet ne adjunk hozzá.

ÖNTÉSI TECHNOLÓGIA
A megfelelő hígítású bekevert anyagot a már száraz alapra egyenletesen öntsük szét. A terülést glettvassal segíthetjük elő. Az öntést követően a légbuborékok távozásának elősegítése érdekében a friss felületet tüskés hengerrel dolgozzuk át. Egy munkamenetben 2–40 mm vastag réteg önthető és törekedjünk arra, hogy a kívánt (2–40 mm) rétegvastagságot egy öntéssel érjük el. Újabb réteg készítése csak az előző réteg száradása után történhet.

FONTOS TUDNIVALÓK
A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a hőmérséklet +5 – +25 °C között legyen. A kiegyenlített felületet az öntés és száradás ideje alatt huzattól, fagytól, tűző naptól, csapadéktól védeni kell, illetve ezen időtartam alatt a padlófűtés sem üzemelhet! A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A burkolatot a kiegyenlítő réteg teljes száradása után szabad csak felragasztani. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13813:2003.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: ~1,4 kg/m2/mm. Minimum rétegvastagság 2mm.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a
megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az
alaptól függően.
Bekeverés: 5-6 l csapvíz 1 zsák/25 kg szárazanyaghoz.
Felhordás eszközei: rozsdamentes glettvas, tüskéshenger.
Kültéri/Beltéri: Kültéri és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on
értendőek.
Bedolgozási idő: 20 perc.
Tapadószilárdság: 20 perc után min. ≥0,5 N/mm2.
Hajlítószilárdság: ≥0,5 N/mm2.
Nyomószilárdság: ≥30 N/mm2.
Rétegvastagság: 2-40 mm-ig/réteg.
Száradási idő: ~24 óra 3mm rétegvastagságig.
Járható: ~4 óra múlva
Terhelhetőség: 24 óra után.
Burkolható: burkolatot a kiegyenlítő réteg teljes száradása után szabad csak
felragasztani.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS: 25 kg, papírzsákban.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt fagymentes helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 – +25°C között).

Gyakori kérdések és válaszok

 • Általában minden építőipari terméknek van kiadóssága, azaz meghatározható, hogy egységnyi felületre milyen mennyiség szükséges. Ez azonban több körülménytől is függ! Honlapunkon az adott termékre rákeresve a termékadatlapon megtalálhatóak ezek az információk. Ha mégis bizonytalan vagy döntésedben, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

 • Kapcsolat menüpont alatt találod kollégáink elérhetőségét, akik telefonon vagy e-mailben is rendelkezésedre állnak. Ne habozz, mert nincs rossz kérdés, csak az, amit nem teszünk fel!

 • A METON termékeket szerződött kereskedő partnereinken keresztül tudod megvásárolni. Írd meg mit szeretnél vásárolni, és mi segítünk hogy minél hamarabb eljusson hozzád a kiválasztott METON termék.

 • Partnereink menüpont segítségével, a térképen navigálva, könnyedén megtalálod a hozzád legközelebbi értékesítési pontot. Kereskedő partnereink raktárkészlettel, és termékismerettel állnak rendelkezésedre!

Értékesítési pontok

Amennyiben olyan értékesítési pontot keresel, ahol segíteni tudnak festékkeverésben is, a térképen keresd a piros jelölővel ellátott értékesítési pontokat.

A webáruház kosár ikonnal ellátott értékesítési pontoknál online vásárlásra van lehetőséged.

Figyelmedbe ajánljuk

 • Meton közösség Kövess minket!

  Aktuális híreinkkel, újdonságainkkal itt, a Facebookon találkozhatsz először! Kövess minket, írj üzenetet, mondj véleményt rólunk!

  Meton Facebook oldal