Az alga elleni védelem fontossága homlokzati hőszigetelő rendszerekben

A Meton által gyártott hőszigetelő rendszerek megoldást nyújtanak az energiahatékonyság növelésére és a lakóépületek komfortjának javítására. A hőszigetelő rendszerek élettartamát és esztétikai megjelenését befolyásolhatja az algásodás kialakulása, mely problémát jelenthet.

Az algásodás okai

Az alga és moha elszaporodása leginkább nedves és árnyékos helyeken, illetve a csapadékos időjárási körülmények között fordul elő. A homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolatai érzékenyek lehetnek az algásodásra, mivel azok hajlamosak nedvességet felvenni és megtartani. A homlokzati hőszigetelő rendszer kialakítása után a felületen a hőmérséklet kiegyenlítődik és hosszabb ideig egyenletes is marad, így az ott összegyűlt nedvesség táptalaja lehet az algásodás kialakulásának.

 

Megelőzési lehetőségek

Az algásodás megelőzésére számos módszer létezik, melyekkel javíthatjuk a homlokzati hőszigetelő rendszerek élettartamát és esztétikai megjelenését.

Az első és legfontosabb lépés, hogy olyan díszítővakolatot válasszunk hőszigetelő rendszerünkhöz, amelynek kötőanyaga olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek ellenállóbbá teszik az algásodással szemben. Ezek a kötőanyagok speciális összetételüknek köszönhetően ellenállnak a nedvességnek, vízlepergető hatásúak és gyorsan száradnak.

 

Mi a Metonnál mindig is törekedtünk a magas minőségű vakolatok gyártására, ezért úgy alakítottuk termékeink receptúráját, hogy megfeleljenek a fenti feltételeknek. Nemzetközi anyagbeszállítóinkkal közös innovatív fejlesztéseknek köszönhetően újabb előrelépést értünk el az algásodás elleni védelemben.  Az új ARS rendszer, a gyártás során használt speciális adalékanyagoknak köszönhetően  megoldást jelent az algásodás veszélyének csökkentésére.

Persze mindezek mellet nem árt, ha a ”gondos gazda” elvet itt is követjük és időnként szabályos tisztítást és karbantartást végzünk.

 

Ha algával fertőzött a homlokzat

Ha már kialakult az algásodás, fontos, hogy gyorsan és hatékonyan kezeljük a problémát. Keresse bizalommal szaktanácsadóinkat a honlapunkon, akik egy helyszíni szemle után készséggel nyújtanak Önnek személyre szabott tisztítási és javítási javaslatokat a homlokzat specifikációjának megfelelően.