AQUA PRO SOLO egykomponensű szálerősített vízszigetelő habarcs

 • Egykomponensű rugalmas, üvegszál erősítésű, cementkötésű habarcs fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok, medencék hidegburkolati rétegrendjében. Épületszerkezetek, ásványi alapfelületek, betonfelületek, előregyártott szerkezetek védelmére és víz elleni szigeteléseként.

  Főbb jellemzők:

  • egykomponensű
  • rugalmas
  • üvegszál erősítésű
  • negatív és pozitív víznyomásnak is ellenálló
 • Csak professzionális alapanyagokat használunk

  Egy építőanyag minősége, már a fejlesztő laboratóriumban eldől. Termékeinket ellenőrzött és minősített alapanyagból állítjuk elő a megbízható és hosszútávú minőség érdekében.

 • Gyártói garanciát adunk a termékeinkre

  Hőszigetelő rendszer gyártóként, Magyarországon egyedülállóan, egy helyen állítjuk elő a rendszer három legfontosabb elemét, az EPS-t, a rendszerragasztót, valamint a díszvakolatot. Ezzel is biztosítva a legszélesebb körű garanciális feltételeket.

 • Az ország egész területén elérhető partnerhálózat

  Értékesítési tevékenységünket szerződött kereskedő partnereinkkel közösen végezzük. Termékeink és szolgáltatásaink rövid határidővel elérhetőek.

Terméktulajdonságok

Egykomponensű rugalmas, üvegszál erősítésű, cementkötésű habarcs.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok, medencék hidegburkolati rétegrendjében. Épületszerkezetek, ásványi alapfelületek, betonfelületek, előregyártott szerkezetek védelmére és víz elleni szigeteléseként.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület teljesen tiszta, szilárd, sérülésmentes, por – és szennyeződés, olaj, zsír, leválasztószer, illetve laza részektől mentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felület legyen homogén. A nem megfelelően szilárd részeket a felhordás előtt el kell távolítani! Erősen szívó alapfelületet a szívóképesség csökkentésére STONE PRO PRIMER mélyalapozóval alapozni szükséges! Nedves, nem kellően száraz alapfelületen az AQUA PRO SOLO nem használható!

FELDOLGOZÁS MÓDJA

Habarcs előkészítése: alacsony fordulatszámú keverőgéppel folyamatosan keverve öntse a por alakú szárazhabarcsot az előzőleg egy tiszta keverőedénybe kitöltött vízmennyiséghez. Keverje az AQUA PRO SOLO terméket alaposan mindaddig, amíg a habarcs tökéletesen simává, csomómentessé és homogénné válik.

Habarcs felhordása: a bekevert AQUA PRO SOLO-t 120 percen belül fel kell használni. Az alaposan bekevert terméket az előkészített alapfelületre egy rétegben, akár háló ágyazással, hiánytalanul, egyenletes vastagságban a teljes felületre kell felhordani. Repedezett aljzat esetén háló ágyazás és 6-os fogazott glettvas alkalmazása javasolt. A felhordáshoz vízszintes felületre 6-os, függőleges felületre 2-es vagy 4-es fogazott glettvas ajánlott. A simítás történhet glettvassal, simítóval vagy lepkével. Ügyeljünk a teljes fedettségre és az egyenletes eloszlásra.

FONTOS TUDNIVALÓK
az AQUA PRO SOLO párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 és + 25 °C között legyen. Az elkészült bevonatot védeni kell a hirtelen száradástól és a csapadéktól. Padlófűtéssel ellátott felület esetén az anyag bedolgozása és kötés ideje alatt a fűtés ne üzemeljen! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Az anyagot a felhordás és a kötés ideje alatt víz nem érheti! Termékhez a szükséges keverővíz felhasználásán kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A szerszámokat használat után vízzel azonnal mossuk el.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Rétegvastagság/réteg: 1 rétegben, 2 mm rétegvastagság.
Anyagigény: ~2 kg/m2
Bekeverés: 8,5 -10 l víz / 20 kg a felület és a hőmérséklet függvényében.
Felhordás eszköze: Rozsdamentes fogazott glettvas.
Kültéri/Beltéri: Kültéri és beltéri felhasználásra.
Az alábbi technikai idők 20 °C-on és relatív páratartalom mellett értendőek:
Bedolgozhatósági idő: ~ 1 óra
Fazékidő:
max. 2 óra
Átvonhatóság: ~ 2 óra
Burkolhatóság: 24 óra
Járhatóság: 12 óra
Tűzvédelmi besorolás: A1
Kiszerelés: 20 kg
Tárolás/Eltarthatóság: Fedett, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 és +25 °C között).

Értékesítési pontok

Amennyiben olyan értékesítési pontot keresel, ahol segíteni tudnak festékkeverésben is, a térképen keresd a piros jelölővel ellátott értékesítési pontokat.

A webáruház kosár ikonnal ellátott értékesítési pontoknál online vásárlásra van lehetőséged.

Figyelmedbe ajánljuk

 • Meton közösség Kövess minket!

  Aktuális híreinkkel, újdonságainkkal itt, a Facebookon találkozhatsz először! Kövess minket, írj üzenetet, mondj véleményt rólunk!

  Meton Facebook oldal