STONE PRO ESTRICH R30 gyorskötő, fagyálló, szálerősített estrich beton

 • Csak professzionális alapanyagokat használunk

  Egy építőanyag minősége, már a fejlesztő laboratóriumban eldől. Termékeinket ellenőrzött és minősített alapanyagból állítjuk elő a megbízható és hosszútávú minőség érdekében.

 • Gyártói garanciát adunk a termékeinkre

  Hőszigetelő rendszer gyártóként, Magyarországon egyedülállóan, egy helyen állítjuk elő a rendszer három legfontosabb elemét, az EPS-t, a rendszerragasztót, valamint a díszvakolatot. Ezzel is biztosítva a legszélesebb körű garanciális feltételeket.

 • Az ország egész területén elérhető partnerhálózat

  Értékesítési tevékenységünket szerződött kereskedő partnereinkkel közösen végezzük. Termékeink és szolgáltatásaink rövid határidővel elérhetőek.

Terméktulajdonságok

Gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, felhasználásra kész fagyálló, gyorskötésű, szálerősített cementesztrich.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Beltéri használatra, padlófűtés esetén is, valamint kültérben megfelelő burkolattal ellátva. Önálló aljzatok készítésére alkalmas úsztatott esztrichként, vagy az alapfelülettel közvetlenül érintkező kontaktesztrichként.

ALAPOZÁS
Kontakt esztrich:
a felület legyen szilárd, tiszta, zsaluzóolaj, cementlé és sókivirágzás mentes. Javasolt rétegvastagság kontakt esztrich esetén min. 25–50 mm. Az esztrich felhordása előtt szükséges a STONE PRO PRIMER mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére.

Úsztatott esztrich: a hőszigetelő rétegre választóréteget (PE fólia) helyezünk el a hőszigetelő anyag és az esztrich közé. A függőleges falak mentén, és az átmenő csővezetékek körül dilatációs szalagot kell elhelyezni. A dilatációs szalag legyen legalább 5 mm-es, padlófűtésnél min. 8 mm-es. Padlófűtés esetén a csövek felett min. 45 mm vastag anyagtakarás legyen. Javasolt rétegvastagság úsztatott esztrich esetén min. 45–80 mm.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
Az esztrich habarcsot kézzel vagy géppel (szabadesésű vagy folyamatos) lehet megkeverni. Keverjünk össze 1 zsák szárazanyagot 3,5-4,5 l vízzel. A keverésnél mindig a vízhez adjuk a szárazanyagot.  A felhordás a betonozási munkák általános szabályai alapján kell, hogy történjen. Az alapfelület és a levegő hőmérséklete +5–+25 °C között legyen. Csak tiszta (pl. vezetékes) vizet használjunk.

FONTOS TUDNIVALÓK
A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad! Burkolatot a kiegyenlítő réteg teljes száradása után szabad csak felragasztani. A huzatot, közvetlen napsugárzást és az idő előtti kiszáradást kerülje el (utókezelés). A termék teljes felhordása után 24 órán át védeni kell a csapadéktól és minimum 7 napig a fagytól. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel. Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13813:2003.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: ~20 kg/m2/1 cm.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a
megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az
alaptól függően.
Bekeverés: 3,5-4,5 l csapvíz 1 zsák/25 kg estrichhez.
Bedolgozási idő: max. 30 perc.
Kültéri/Beltéri: Kültéri és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on
értendőek.
Nyomószilárdság: ≥30 N/mm2.
Húzó/hajlítószilárdság: ≥5 N/mm2.
Szemcseméret: max. 4 mm.
Járható / burkolható: 3 óra/24 óra.
Terhelhetőség: 3 nap után, ipari használat esetén 21 nap után terhelhető.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS: 25 kg, papírzsákban.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt fagymentes helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 – +25°C között).

 

Gyakori kérdések és válaszok

 • Általában minden építőipari terméknek van kiadóssága, azaz meghatározható, hogy egységnyi felületre milyen mennyiség szükséges. Ez azonban több körülménytől is függ! Honlapunkon az adott termékre rákeresve a termékadatlapon megtalálhatóak ezek az információk. Ha mégis bizonytalan vagy döntésedben, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

 • Kapcsolat menüpont alatt találod kollégáink elérhetőségét, akik telefonon vagy e-mailben is rendelkezésedre állnak. Ne habozz, mert nincs rossz kérdés, csak az, amit nem teszünk fel!

 • A METON termékeket szerződött kereskedő partnereinken keresztül tudod megvásárolni. Írd meg mit szeretnél vásárolni, és mi segítünk hogy minél hamarabb eljusson hozzád a kiválasztott METON termék.

 • Partnereink menüpont segítségével, a térképen navigálva, könnyedén megtalálod a hozzád legközelebbi értékesítési pontot. Kereskedő partnereink raktárkészlettel, és termékismerettel állnak rendelkezésedre!

Értékesítési pontok

Amennyiben olyan értékesítési pontot keresel, ahol segíteni tudnak festékkeverésben is, a térképen keresd a piros jelölővel ellátott értékesítési pontokat.

A webáruház kosár ikonnal ellátott értékesítési pontoknál online vásárlásra van lehetőséged.

Figyelmedbe ajánljuk

 • Meton közösség Kövess minket!

  Aktuális híreinkkel, újdonságainkkal itt, a Facebookon találkozhatsz először! Kövess minket, írj üzenetet, mondj véleményt rólunk!

  Meton Facebook oldal