STONE PRO KONTAKT tapadóhíd

 • Csak professzionális alapanyagokat használunk

  Egy építőanyag minősége, már a fejlesztő laboratóriumban eldől. Termékeinket ellenőrzött és minősített alapanyagból állítjuk elő a megbízható és hosszútávú minőség érdekében.

 • Gyártói garanciát adunk a termékeinkre

  Hőszigetelő rendszer gyártóként, Magyarországon egyedülállóan, egy helyen állítjuk elő a rendszer három legfontosabb elemét, az EPS-t, a rendszerragasztót, valamint a díszvakolatot. Ezzel is biztosítva a legszélesebb körű garanciális feltételeket.

 • Az ország egész területén elérhető partnerhálózat

  Értékesítési tevékenységünket szerződött kereskedő partnereinkkel közösen végezzük. Termékeink és szolgáltatásaink rövid határidővel elérhetőek.

Terméktulajdonságok

A STONE PRO KONTAKT tapadóhíd, ásványi anyaggal dúsított, vizes bázisú diszperziós bevonat, ami rendkívül erős tapadást biztosító hordozórétegként szolgál a felületen. Feldolgozásra kész tapadásfokozó alapozó.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Falak és aljzatok bontás nélküli újra burkolást megelőző előkészítésre, tapadás fokozására, valamint az egyenletes nedvszívóképesség beállítására. A tapadóhíddal ellátott felületre az új burkolat a szokásos ragasztókkal könnyen felvihető, tehát nem szükséges a régi burkolatot elbontani. Felhasználható kül- és beltérben aljazat kiegyenlítés előtti, vakolási, alapozási és hideg burkolási munkálatok előtt, vagy OSB lemezre, öntött betonra, estrichre felhordva is alkalmazható a jó alapfelület létrehozásához. Minden olyan alapfelületnél, amelynél szükséges az erősen tapadó érdesség, nedvszívó és nem nedvszívó felületekre egyaránt. Fémre, fára és műanyagra ne használja!!!

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az alapfelület szilárd, sérülés-, por-, sókivirágzás-, és szennyeződésmentes, fagyott részektől és olajos szennyeződéstől mentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket el kell távolítani! A felület legyen sík, homogén.

ALAPOZÁS
A tapadóhíd felhordása előtt a nagy nedvszívású felületekre ajánlott 1 réteg STONE PRO PRIMER mélyalapozó felhordása a megfelelő tapadás elősegítésére. Ebben az esetben a termék felhordásával várjuk meg az alapozó teljes száradását.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A STONE PRO KONTAKT tapadóhidat fúrógépbe fogott keverőszárral lassú fordulaton jól fel kell keverni. A felhordást végezhetjük hengerrel, ecsettel, illetve kefével, alkalmas gépi felhordásra is. Ügyeljünk a tapadóhíd egyenletes felhordására!

FONTOS TUDNIVALÓK
A STONE PRO KONTAKT tapadóhíd párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. A tapadóhíd felhordásához +5°C – +25 °C közötti hőmérséklet az ideális. Felhordása és kötési ideje alatt csapadék nem érheti. Termékeinkhez más anyagot házilag hozzá adni nem szabad! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a kötési időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Figyelem! Ne kezdje meg a tapadóhíd felhordását olyan betonfelületen, melyen látható pára, nedvesség vagy kondenzvíz lecsapódás van. Továbbá minimum 24 óra száradási időt kell biztosítani, ha a tapadóhidat olyan betonfelületre visszük fel, amelynek tisztítását magasnyomású tisztítóberendezéssel végezték. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: ~ 0,3 kg/m2.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a
megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az
alaptól függően.
Kiadósság: ~ 3 m2/kg.
Hígítás: Nem hígítható!
Felhordás eszközei: ecset, henger, kefe vagy gépi szórás.
Kültéri/Beltéri: Kül- és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5 – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on
értendőek.
Száradási idő: ~6 óra.
Porszáradás: ~2 óra.
Burkolható: ~6 óra múlva.
Tűzvédelmi besorolás: F.
KISZERELÉS: 25 kg légmentesen záródó műanyag vödörben.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 2 évig (+5 – +25°C között).

Gyakori kérdések és válaszok

 • Általában minden építőipari terméknek van kiadóssága, azaz meghatározható, hogy egységnyi felületre milyen mennyiség szükséges. Ez azonban több körülménytől is függ! Honlapunkon az adott termékre rákeresve a termékadatlapon megtalálhatóak ezek az információk. Ha mégis bizonytalan vagy döntésedben, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

 • Kapcsolat menüpont alatt találod kollégáink elérhetőségét, akik telefonon vagy e-mailben is rendelkezésedre állnak. Ne habozz, mert nincs rossz kérdés, csak az, amit nem teszünk fel!

 • A METON termékeket szerződött kereskedő partnereinken keresztül tudod megvásárolni. Írd meg mit szeretnél vásárolni, és mi segítünk hogy minél hamarabb eljusson hozzád a kiválasztott METON termék.

 • Partnereink menüpont segítségével, a térképen navigálva, könnyedén megtalálod a hozzád legközelebbi értékesítési pontot. Kereskedő partnereink raktárkészlettel, és termékismerettel állnak rendelkezésedre!

Értékesítési pontok

Amennyiben olyan értékesítési pontot keresel, ahol segíteni tudnak festékkeverésben is, a térképen keresd a piros jelölővel ellátott értékesítési pontokat.

A webáruház kosár ikonnal ellátott értékesítési pontoknál online vásárlásra van lehetőséged.

Figyelmedbe ajánljuk

 • WASSER SEAL folyékony fólia

  Egykomponensű, természetes ásványi töltőanyagokat, acryl kötőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, vizes bázisú, felhasználásra kész, folyékony fólia.

  Termékadatlap
 • STONE PREMIUM flexibilis burkolatragasztó (C2TE S1)

  STONE PREMIUM gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, szálerősítést és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó fagyálló szürke színű flexibilis ragasztóhabarcs. A STONE PREMIUM ragasztótapasz MSZ EN 12004 szabvány szerinti a C2TE S1 osztályba tartozik.

  Termékadatlap
 • STONE STANDARD burkolatragasztó (C1T)

  STONE STANDARD gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó szürke színű ragasztóhabarcs. A STONE STANDARD ragasztótapasz MSZ EN 12004 szabvány szerinti a C1T osztályba tartozik.

  Termékadatlap
 • ROCK IMPREGNATED terméskő impregnáló

  Folyékony, színtelen, szagtalan impregnáló anyag. Az impregnáló anyag védi a köveket, téglát, illetve a fugázó anyagot a fagyástól és a mohásodástól, könnyíti a tisztítását és felpezsdíti az eredeti színét.

  Termékadatlap
 • STONE PRO S1 flexibilis burkolatragasztó (C2TE S1)

  Gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, szálerősítést és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó fagyálló szürke színű flexibilis ragasztóhabarcs.

  Termékadatlap
 • Meton közösség Kövess minket!

  Aktuális híreinkkel, újdonságainkkal itt, a Facebookon találkozhatsz először! Kövess minket, írj üzenetet, mondj véleményt rólunk!

  Meton Facebook oldal