WASSER DUO kétkomponensű kenhető vízszigetelés

 • Csak professzionális alapanyagokat használunk

  Egy építőanyag minősége, már a fejlesztő laboratóriumban eldől. Termékeinket ellenőrzött és minősített alapanyagból állítjuk elő a megbízható és hosszútávú minőség érdekében.

 • Gyártói garanciát adunk a termékeinkre

  Hőszigetelő rendszer gyártóként, Magyarországon egyedülállóan, egy helyen állítjuk elő a rendszer három legfontosabb elemét, az EPS-t, a rendszerragasztót, valamint a díszvakolatot. Ezzel is biztosítva a legszélesebb körű garanciális feltételeket.

 • Az ország egész területén elérhető partnerhálózat

  Értékesítési tevékenységünket szerződött kereskedő partnereinkkel közösen végezzük. Termékeink és szolgáltatásaink rövid határidővel elérhetőek.

Terméktulajdonságok

Kétkomponensű, vizes bázisú felhasználásra kész, szálerősített, vízzáró, nagy rugalmasságú, repedésáthidaló képességgel bíró kenhető, glettelhető vízszigetelés, amely környezetbarát, természetes ásványi töltőanyagokat, acryl kötőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Kül – és beltéri felhasználásra, fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok, medencék hidegburkolati rétegrendjében. Épületszerkezetek, ásványi alapfelületek, betonfelületek védelmére és víz elleni szigeteléseként. A WASSER DUO alkalmazható negatív -és pozitív víznyomás elleni védelem esetén is. Repedésáthidaló, rugalmasan eltömíti, illetve áthidalja a meglévő és később keletkező repedéseket maximum 5mm-ig. Vízzáró felületet képez, megvédi a burkolat alatti nedvességre érzékeny alapfelületet. Nedves, nem kellően száraz alapfelületen a WASSER DUO nem használható!

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Az alapfelület teljesen szilárd, sérülésmentes, por – és szennyeződésmentes, olaj, zsír, leválasztószer, illetve laza részektől mentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felület legyen sík, homogén. Kültéri aljzatok esetén a felület lejtése minimum 1% legyen. A falcsatlakozások mentén hajlaterősítés szükséges. A nem megfelelően szilárd részeket a felhordás előtt el kell távolítani!

ALAPOZÁS
Amennyiben a szigetelendő felületet nagy nedvszívású, szükséges a GROUND univerzális mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére. A WASSER-DUO kenhető vízszigetelő anyagot csak a mélyalapozó száradása után szabad felhordani.

FELDOLGOZÁS MÓDJA
WASSER-DUO kenhető vízszigetelő anyagot rozsdamentes glettvassal hígítás nélkül kell felület folytonosan 2 rétegben felhordani az alapfelületre. A két réteg felhordása között minimum 3 óra száradási időnek kell eltelnie. A falsarkoknál, valamint a gépészeti csőáttöréseknél hálóerősítés és/vagy „bandázs szalag” elhelyezése javasolt a két réteg között. A rétegvastagság érje el a teljes felületen a minimum 2 mm-t. A teljes száradás után (kb. 24 óra) a szigetelt felületre csak STONE PRO S1, STONE PRO S2 vagy STONE PRO S2 LW ragasztóval lehet burkolatot elhelyezni. A burkolatragasztóinkról részletes információt talál a www.meton.hu weboldalon.
Habarcs előkészítése:
Alacsony fordulatszámú keverőgéppel folyamatosan keverve, öntse a poralakú A komponenst az előzőleg egy tiszta keverőedénybe kitöltött folyékony B komponenshez. Mindkét komponens teljes tartalmát egyszerre használja fel. Keverje a WASSER DUO-t alaposan mindaddig, amíg a habarcs tökéletesen simává, csomómentessé és homogénné válik. Győződjön meg arról, hogy az edény falára, illetve aljára tapadt port is megfelelően elkeverte. A habarcsot kézzel ne keverje!
Habarcs felhordása:
A bekevert WASSER DUO-t 60 percen belül fel kell használni. A felület megfelelő előkészítése után először a szükséges rendszerkiegészítőket (pl. hajlaterősítő szalag, dilatációs szalag) helyezze el, és ragassza fel WASSER DUO-val. Az alaposan bekevert WASSER DUO-t az előkészített alapfelületre rozsdamentes glettvassal két, egymástól független munkafolyamatban, hiánytalanul, egyenletes vastagságban a teljes felületre kell felhordani. A két réteg felhordása között a száradási időt meg kell várni! Ügyeljünk a teljes fedettségre és az egyenletes eloszlásra.

FONTOS TUDNIVALÓK
A termék felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 és + 25 °C között legyen. Víznyomásnak kitett felületek esetén üvegszövet hálóerősítést szükséges alkalmazni, megfelelő átfedéssel. Az elkészült bevonatot védeni kell a hirtelen száradástól és a csapadéktól. A WASSER-DUO kenhető vízszigetelés párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. A rétegvastagság, hőmérséklet, páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Fal és padlófűtéssel, ellátott felület esetén az anyag bedolgozása és kötésideje alatt a fűtés ne üzemeljen! Termékeinkhez az A és B komponensek felhasználásán kívül más anyagot házilag hozzáadni TILOS! Az elkészült felületre hidegburkolat ragasztása kizárólag STONE PRO S1, STONE PRO S2 vagy STONE PRO S2 LW burkolatragasztóval történhet. A szerszámokat használat után vízzel azonnal mossuk el! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az ide vonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.) hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK / TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 15402:2005.
MSZ EN 14891:2017.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Anyagigény: ~1,7 kg/m2/mm.

Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.

Bekeverés eszköze: lassú fordulatszámú elektromos keverő.
Felhordás eszközei: rozsdamentes glettvas, henger, ecset.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Keverék színe: szürke.
Hőmérséklet: +5-+25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Rétegvastagság: minimum 2mm.
Nyitott idő: ~60 perc.
Átvonhatóság: ~4-6 óra.
Burkolható: ~ 24 óra.
Járható: ~ 24 óra.
Tapadószilárdság (28 napos): 1,6 N/mm2.
Tűzvédelmi besorolás: F.
KISZERELÉS: 35 kg-os egységben: 25 kg A komponens papírzsákban, 10 kg B komponens légmentesen záró műanyag vödörben.
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5-+25°C között).

Gyakori kérdések és válaszok

 • Általában minden építőipari terméknek van kiadóssága, azaz meghatározható, hogy egységnyi felületre milyen mennyiség szükséges. Ez azonban több körülménytől is függ! Honlapunkon az adott termékre rákeresve a termékadatlapon megtalálhatóak ezek az információk. Ha mégis bizonytalan vagy döntésedben, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

 • Kapcsolat menüpont alatt találod kollégáink elérhetőségét, akik telefonon vagy e-mailben is rendelkezésedre állnak. Ne habozz, mert nincs rossz kérdés, csak az, amit nem teszünk fel!

 • A METON termékeket szerződött kereskedő partnereinken keresztül tudod megvásárolni. Írd meg mit szeretnél vásárolni, és mi segítünk hogy minél hamarabb eljusson hozzád a kiválasztott METON termék.

 • Partnereink menüpont segítségével, a térképen navigálva, könnyedén megtalálod a hozzád legközelebbi értékesítési pontot. Kereskedő partnereink raktárkészlettel, és termékismerettel állnak rendelkezésedre!

Értékesítési pontok

Amennyiben olyan értékesítési pontot keresel, ahol segíteni tudnak festékkeverésben is, a térképen keresd a piros jelölővel ellátott értékesítési pontokat.

A webáruház kosár ikonnal ellátott értékesítési pontoknál online vásárlásra van lehetőséged.

Figyelmedbe ajánljuk

 • Meton közösség Kövess minket!

  Aktuális híreinkkel, újdonságainkkal itt, a Facebookon találkozhatsz először! Kövess minket, írj üzenetet, mondj véleményt rólunk!

  Meton Facebook oldal