EPS 150 Lépésálló hőszigetelő lemez

 • Terhelhető, lépésálló, előre gyártott, felhasználásra kész, expandált (EPS) fehér színű hőszigetelő lemez

  Főbb jellemzők:

  • fehér színű
  • magas minőségű
  • 0,038 λ értékű lépésálló és terhelhető szigetelőanyag
 • Csak professzionális alapanyagokat használunk

  Egy építőanyag minősége, már a fejlesztő laboratóriumban eldől. Termékeinket ellenőrzött és minősített alapanyagból állítjuk elő a megbízható és hosszútávú minőség érdekében.

 • Gyártói garanciát adunk a termékeinkre

  Hőszigetelő rendszer gyártóként, Magyarországon egyedülállóan, egy helyen állítjuk elő a rendszer három legfontosabb elemét, az EPS-t, a rendszerragasztót, valamint a díszvakolatot. Ezzel is biztosítva a legszélesebb körű garanciális feltételeket.

 • Az ország egész területén elérhető partnerhálózat

  Értékesítési tevékenységünket szerződött kereskedő partnereinkkel közösen végezzük. Termékeink és szolgáltatásaink rövid határidővel elérhetőek.

Terméktulajdonságok

Terhelhető, lépésálló, előre gyártott, felhasználásra kész, expandált (EPS) fehér színű hőszigetelő lemez

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Az EPS 150 lépésálló hőszigetelő lemez az épületek szerkezetein hatékony hőszigetelést tesz lehetővé. Vágott felületű, pihentetett, nagy terhelésre igénybe vehető polisztirol keményhab. Nagy hővezetési ellenállású, táblás, szabványos termék, amely hőszigetelési tulajdonságokat kölcsönöz annak az alapszerkezetnek, amelyen alkalmazzák. Padlókban, födémekben, járható lapos illetve zöldtetőkben, valamint vízszigeteléssel védett talajjal érintkező helyeken alkalmazható, nagy terhelés mellett.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
A lemezt hordozó alapfelület legyen tiszta, száraz, egyenletesen nedvszívó, táskásodás, mállás, porlásmentes, kellően szilárd, és hordképes. A szükséges javításokat, tisztításokat megfelelően el kell végezni. Az alapfeltételeken és az alap műszaki igényeken túlmenően, a hőszigetelő rendszer kivitelezése során az érvényes rendelkezések és gyártói előírások tételes betartása kötelező!

FELHASZNÁLÁS MÓDJA
Tulajdonságainak maradéktalan teljesülése érdekében javasoljuk a termék rendszerként történő felhasználását. Célszerű egy a METON által javasolt, rendszernek megfelelő aljzattal (pl. Estrich 20 vagy Estrich 30) történő beépítése. A termék felhasználása, beépítése szakértelmet igényel! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK, TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13163
OFI vizsgálati jegyzőkönyv száma: 415.483-1-5

FONTOS TUDNIVALÓK 

Táblaméret: 600 × 1200 mm
Vastagság: 10 mm-től 300 mm-ig
Élképzés: egyenes
Színjelzés: 1 fekete sáv
Szabványos jelölés: EPS – EN 13163 – T1-L2-W2-S2 – P5 – CS(10)150 – BS 200 – TR200 -DLT (2)5-DS(N) 2

MŰSZAKI ALAPADATOK

Nyomófeszültség 10%-os összenyomódásnál: ≥ 150 kPa / szabvány: CS(10)150
Hajlítószilárdság: ≥ 150 kPa / szabvány: BS150
Hővezetési tényező (közölt érték): 0,035 W/(m*K)
Hővezetési tényező (tervezési érték): 0,035 W/(m*K)
Páradiffúziós ellenállási szám: 30 – 70
Páradiffúziós tényező: 0,024 – 0,010 mg (Pa*h*m)
Méretállandóság normal klímán: ± 2% / szabvány: DS(N)2
Méretállandóság adott hő és nedvességtartalom esetén: 3 % / szabvány: DS (70.-) 3
Tűzvédelmi osztály: E
Méretpontosság: vastagság
hosszúság
szélesség
derékszögűség
síklapúság
± 1 mm / szabvány: T1
± 2 mm / szabvány: L2
± 2 mm / szabvány: W2
± 2 mm / szabvány: S2
± 5 mm / szabvány: P5
KISZERELÉS: PE fóliában, egységcsomagokban
TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG: Tartós tárolásnál a lemezeket az UV sugárzástól, valamint a hővezetési tényező változásának elkerülése érdekében víztől védeni kell. A fenti feltételek teljesülése mellett a termék korlátlan ideig felhasználható.

 

Gyakori kérdések és válaszok

 • Általában minden építőipari terméknek van kiadóssága, azaz meghatározható, hogy egységnyi felületre milyen mennyiség szükséges. Ez azonban több körülménytől is függ! Honlapunkon az adott termékre rákeresve a termékadatlapon megtalálhatóak ezek az információk. Ha mégis bizonytalan vagy döntésedben, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

 • Kapcsolat menüpont alatt találod kollégáink elérhetőségét, akik telefonon vagy e-mailben is rendelkezésedre állnak. Ne habozz, mert nincs rossz kérdés, csak az, amit nem teszünk fel!

 • A METON termékeket szerződött kereskedő partnereinken keresztül tudod megvásárolni. Írd meg mit szeretnél vásárolni, és mi segítünk hogy minél hamarabb eljusson hozzád a kiválasztott METON termék.

 • Partnereink menüpont segítségével, a térképen navigálva, könnyedén megtalálod a hozzád legközelebbi értékesítési pontot. Kereskedő partnereink raktárkészlettel, és termékismerettel állnak rendelkezésedre!

Értékesítési pontok

Amennyiben olyan értékesítési pontot keresel, ahol segíteni tudnak festékkeverésben is, a térképen keresd a piros jelölővel ellátott értékesítési pontokat.

A webáruház kosár ikonnal ellátott értékesítési pontoknál online vásárlásra van lehetőséged.

Figyelmedbe ajánljuk

 • Meton közösség Kövess minket!

  Aktuális híreinkkel, újdonságainkkal itt, a Facebookon találkozhatsz először! Kövess minket, írj üzenetet, mondj véleményt rólunk!

  Meton Facebook oldal