STRONG 200 pincefal hőszigetelő lemez

 • Pincefalak és hőhidas szerkezetek hőszigetelésére kifejlesztett, előre gyártott, felhasználásra kész, zöld színű expandált EPS hőszigetelő lemez.

  Főbb jellemzők:

  • zöld színű
  • magas minőségű
  • 0,035 λ értékű, pincefalak szigetelésére alkalmas szigetelőanyag
 • Csak professzionális alapanyagokat használunk

  Egy építőanyag minősége, már a fejlesztő laboratóriumban eldől. Termékeinket ellenőrzött és minősített alapanyagból állítjuk elő a megbízható és hosszútávú minőség érdekében.

 • Gyártói garanciát adunk a termékeinkre

  Hőszigetelő rendszer gyártóként, Magyarországon egyedülállóan, egy helyen állítjuk elő a rendszer három legfontosabb elemét, az EPS-t, a rendszerragasztót, valamint a díszvakolatot. Ezzel is biztosítva a legszélesebb körű garanciális feltételeket.

 • Az ország egész területén elérhető partnerhálózat

  Értékesítési tevékenységünket szerződött kereskedő partnereinkkel közösen végezzük. Termékeink és szolgáltatásaink rövid határidővel elérhetőek.

Terméktulajdonságok

Pincefalak és hőhidas szerkezetek hőszigetelésére kifejlesztett, előre gyártott, felhasználásra kész, zöld színű expandált EPS hőszigetelő lemez.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
A STRONG 200 hőszigetelő lemez főként Pincefalak hőszigetelésére lett kifejlesztve. A hőszigeteléssel tartós épületszerkezeteket, komfortos, gazdaságosan üzemeltethető épületeket kapunk. A termék homlokzati hőszigetelő bevonatrendszerekben a lábazati és fogadószinti felületeken alkalmazott, pihentetett polisztirol keményhab. Nagy hővezetési ellenállású, táblás, vakolattartó, szabványos termék, amely hőszigetelési tulajdonságokat kölcsönöz annak az alapszerkezetnek, amelyen alkalmazzák. Zöld színű alapanyagának köszönhetően rendkívül alacsony vízfelvételi képességgel rendelkezik. A fokozott felületi bordázata miatt jól tapad rá a vakolat, így a betonnal is szilárd kapcsolatot alakít ki, ezért a hőhidas szerkezetek hőszigetelésére különösen alkalmas.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI
Régi és új, vakolt és vakolatlan kő, tégla, pórusbeton, beton és vasbeton falszerkezetek, valamint meglévő lábazati, illetve fogadószinti hőszigetelő rendszerek külső hőszigetelő burkolására alkalmazható. Az alapfeltételeken és az alap műszaki igényeken túlmenően, a hőszigetelő rendszer kivitelezése során az érvényes rendelkezések és gyártói előírások tételes betartása kötelező!

FELDOLGOZÁS MÓDJA
A STRONG 200 pincefal hőszigetelő lemez a METON Kft által gyártott és forgalmazott Terra, Texturato, NEXT, illetve Quarctex bevonatréteggel ellátott Teljes Hőszigetelő Rendszer (THR) része, felhasználásának részletes ismertetője, alkalmazásával szemben támasztott követelmények a Műszaki tájékoztató kiadvány, homlokzati hőszigetelő rendszer leírásánál megtalálhatóak, illetve a www.meton.hu weboldalon. Műszaki tulajdonságainak maradéktalan teljesüléséhez javasolt a termék rendszerként történő alkalmazása! A termék felhasználása, beépítése szakértelmet igényel! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), valamint hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13163:2012+A2:2017.
OFI vizsgálati jegyzőkönyv száma: 415.483-1-5.
NMÉ tanúsítvány száma: A-105/2015.

FONTOS TUDNIVALÓK

Táblaméret: 600 × 1200 mm
Vastagság: 10 mm-től 300 mm-ig
Élképzés: egyenes
Szabványos jelölés: EPS – EN 13163 – T1-L2-W2-S2 – P5-DLT(2)5 – BS200 – CS(10)200 – DS(N)2 – TR200.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Nyomófeszültség 10%-os összenyomódásnál: ≥ 200 kPa / szabvány: CS(10)200.
Hajlítószilárdság: ≥ 200 kPa / szabvány: BS200.
Felületre merőleges húzószilárdság: ≥ 200 kPa / szabvány: TR200.
Hővezetési tényező : 0,035 W/(m*K).
Páradiffúziós ellenállási szám: 20-40.
Páradiffúziós tényező: 0,036 – 0,018 mg (Pa*h*m).
Méretállandóság normál klímán: ± 0,2 % / szabvány: DS(N)2.
Méretállandóság adott hő és nedvességtartalom esetén: 2 % / szabvány: DLT(2)5.
Tűzvédelmi besorolás: E.
Méretpontosság:

 • Vastagság: ± 1 mm / szabvány: T2.
 • Hosszúság: ± 2 mm / szabvány: L2.
 • Szélesség: ± 2 mm / szabvány: W2.
 • Derékszögűség: ± 2 mm / szabvány: S2.
 • Síklapúság: ± 5 mm / szabvány: P5.
Kiszerelés: PE fóliában, egységcsomagokban.
Tárolás / Eltarthatóság:  Tartós tárolásnál a lemezeket az UV sugárzástól, valamint a hővezetési tényező változásának elkerülése érdekében víztől védeni kell. A fenti feltételek teljesülése mellett a termék korlátlan ideig felhasználható.

Gyakori kérdések és válaszok

 • Általában minden építőipari terméknek van kiadóssága, azaz meghatározható, hogy egységnyi felületre milyen mennyiség szükséges. Ez azonban több körülménytől is függ! Honlapunkon az adott termékre rákeresve a termékadatlapon megtalálhatóak ezek az információk. Ha mégis bizonytalan vagy döntésedben, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

 • Kapcsolat menüpont alatt találod kollégáink elérhetőségét, akik telefonon vagy e-mailben is rendelkezésedre állnak. Ne habozz, mert nincs rossz kérdés, csak az, amit nem teszünk fel!

 • A METON termékeket szerződött kereskedő partnereinken keresztül tudod megvásárolni. Írd meg mit szeretnél vásárolni, és mi segítünk hogy minél hamarabb eljusson hozzád a kiválasztott METON termék.

 • Partnereink menüpont segítségével, a térképen navigálva, könnyedén megtalálod a hozzád legközelebbi értékesítési pontot. Kereskedő partnereink raktárkészlettel, és termékismerettel állnak rendelkezésedre!

Értékesítési pontok

Amennyiben olyan értékesítési pontot keresel, ahol segíteni tudnak festékkeverésben is, a térképen keresd a piros jelölővel ellátott értékesítési pontokat.

A webáruház kosár ikonnal ellátott értékesítési pontoknál online vásárlásra van lehetőséged.

Figyelmedbe ajánljuk

 • STRONG 150 lábazati hőszigetelő lemez

  Lábazatok és hőhidas szerkezetek hőszigetelésére kifejlesztett, előre gyártott, felhasználásra kész, zöld színű expandált EPS hőszigetelő lemez.

  Termékadatlap
 • NEXT SILICON Díszvakolat

  Felhasználásra kész, vizes hígítású, pasztaszerű díszvakolat, külső és belső igényes falfelületekre, mely környezetbarát, természetes ásványi töltőanyagokat, silicon kötőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz. Rendelhető IMAGINE és PASTEL színkártya alapján.

  Termékadatlap
 • EPS 100 lépésálló hőszigetelő lemez

  Terhelhető, lépésálló, előre gyártott, felhasználásra kész, fehér színű expandált (EPS) hőszigetelő lemez.

  Termékadatlap
 • TERRA díszvakolat

  Felhasználásra kész, vizes hígítású, pasztaszerű díszvakolat, külső és belső igényes falfelületekre, mely környezetbarát, természetes ásványi töltőanyagokat, acryl kötőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz. Rendelhető IMAGINE színkártya TERRA színeiben és a PASTEL színkártya alapján.

  Termékadatlap
 • EPS 80 homlokzati hőszigetelő lemez

  Homlokzati hőszigetelésre kifejlesztett, előre gyártott, felhasználásra kész, fehér színű, expandált EPS hőszigetelő lemez.

  Termékadatlap
 • Meton közösség Kövess minket!

  Aktuális híreinkkel, újdonságainkkal itt, a Facebookon találkozhatsz először! Kövess minket, írj üzenetet, mondj véleményt rólunk!

  Meton Facebook oldal